Hlavní obsah

Gang znásilňoval padesát teenagerek, lákalo je Medové monstrum

Liverpool

Devět Britů původem z Pákistánu a Afghánistánu žijících v Manchesteru bylo v úterý uznáno vinnými, že za více než čtyři roky zneužili celkem 47 dívek, přičemž té nejmladší bylo 13 let. Dívky opíjeli do němoty a pak je postupně zneužili. Nutili je vyspat se i s dalšími muži. Těch bylo v jednom případě dvacet. Vyšetřování ukázalo, že gang šlo rozprášit už před čtyřmi lety, napsal Daily Mail.

Článek

Gang se zaměřoval na teenagerky z rozvrácených rodin, které bylo snadné zneužít a nebylo nápadné, když se neobjevovaly doma. Nalákala je 15letá dívka s přezdívkou Medové monstrum, která ale nebyla souzena, protože byla sama zneužívána.

Dívky gang opíjel a opakovaně zneužil. Některé z obětí musely mít opakovaně každý den sex s více muži. Dvě dívky otěhotněly, obě nezletilé, jedné bylo pouhých třináct let.

Brutální gang

Svědkyně u soudu vypověděly, že byly tak opilé, že si mnohdy nic nepamatovaly. Jedna ze znásilněných uvedla, že byla tuhá a probralo ji až funění na krk. V tu chvíli jí došlo, že je znásilňovaná. Jiná řekla, že byla zneužita dvěma muži, když byla tak opilá, až zvracela.

Členové gangu měli mezi 22 a 59 lety. Nejstarší muž jej vedl, byl uznán vinným ze dvou znásilnění, napomáhání znásilnění, sexuálního napadení a spiknutí. Jeho jméno nebylo zveřejněno.

Nejbrutálnější byl 35letý Mohammed Sajid, který byl uznán vinným z obchodu s lidmi, znásilnění a sexu s nezletilou. I 25letý Kabeer Hasan byl uznán vinným ze znásilnění. U dvou členů gangu, u 41letého Abdula Azize a 22letého Hamida Safiho se činy nepodařilo prokázat. Tresty budou vyneseny později.

Znásilněné nevěřili

Gang se podařilo rozbít v roce 2010 při operaci Pandořina skříňka, když byl otevřen odložený starší případ. V srpnu 2008 byla zadržena patnáctiletá dívka, které rozbila přepážku u rychlého občerstvení. Policistům řekla, že ji skupina mužů opakovaně sexuálně zneužívala, přičemž ji vždy opila vodkou.

Přestože se na jejím spodním prádle našla DNA šéfa skupiny, byl případ odložen, protože se žalobci se zdálo, že porotě by její výpověď připadala nevěrohodná. Poté, co případ nahlásila, se její situace ještě zhoršila, gang postupoval brutálněji a přivedl ji do jiného stavu.

Otevření případu a protesty ultrapravice

Až nový prokurátor Nazir Aftzal nechal případ znovu otevřít a v roce 2010 bylo zadrženo 12 členů gangu. U soudu nastal problém, že mnohé oběti však odmítly vypovídat nebo nakonec označily muže za své přítele, i když byli mnohem starší.

Celý proces provázely protesty ultrapravice. Britská národní strana uspořádala několik demonstrací před liverpoolským soudem. Na jedné napadl stočlenný dav jednoho z obhájců.

Ultrapravici vadilo, že se případ neřešil v rasovém kontextu, i když se během vyšetřování opakovaně objevilo tvrzení, že muži z Asie berou bílé dívky jen jako snadnou oběť.

Reklama

Výběr článků

Načítám