Hlavní obsah

Řidič autobusu záměrně najel do cyklisty a smetl ho

– Bristol

Soud v Bristolu poslal ve čtvrtek na 17 měsíců za mříže 29letého řidiče autobusu Gavina Hilla, který 5. dubna záměrně najel do cyklisty Philipa Meada. Jeho kolo bylo při nárazu zničeno a sám si zlomil nohu. Hill se už dříve přiznal k nebezpečnému řízení a ke způsobení tělesné újmy. Soudce Mark Horton ale dospěl k závěru, že řidič najel do cyklisty schválně.

BEZ KOMENTÁŘE: Cyklistu v Bristolu úmyslně srazil autobusVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Horton uvedl že „nešlo o nehodu“ a dodal: „Použil jste autobus jako zbraň, abyste šikanoval a zastrašoval pana Meada.“

Hill jel velmi blízko Meada na kruhovém objezdu St. James Baron. Krátce poté autobus zastavil. Mead si opřel bicykl o přední část autobus a dohadoval s Hilem, který zůstal v kabině řidiče.

Pak Mead nasedl na kolo a šlápl do pedálů. Autobus se hned poté rozjel, dojel cyklistu, vybočil doprava a při návratu doleva ho smetl. Mead si zlomil nohu a kolo bylo rozšmelcováno. Záběr z kamery vyvrátil řidičovu obhajobu, že nešlo o záměr. Bylo vidět, jak autobus vybočil ze svého směru.

Hill přitom měl deset let řidičský průkaz a nikdy neměl žádné problémy. Podle obhájce šlo o moment šílenství. Řidič nejen skončí ve vězení, ale hned druhý den po nehodě přišel o práci, dopravní podnik ho propustil.

Hill se nemíní odvolávat, ale chce po odpykání půlky trestu požádat o podmínečné propuštění

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám