Hlavní obsah

Novináře News Of The World zapleteného do odposlechů našli mrtvého

– Londýn • Aktualizováno
Novinky,

Mrtev byl v pondělí nalezen novinář Sean Hoare, který pracoval v bulvárním nedělníku News Of The World, jenž skončil po 168 letech kvůli skandálům s odposlechy. Sám Hoare jako první zveřejnil, že bývalý šéfredaktor Andy Coulson vyzýval redaktory, aby odposlouchávali mobilní telefony lidí, napsal list Irish Times.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Místo nálezu mrtvého novináře Hoareho prohledává policieVideo: Reuters

 
Článek

Hoareho tělo bylo objeveno v pondělí ráno v jeho domě ve Watfordu. Policie do něj vstoupila, protože novinář byl pohřešován. Podle policie je jeho smrt zatím nevysvětlená, ale nikdo z ní není podezřelý. To by naznačovalo, že spáchal sebevraždu, neboť neunesl tlak, který vznikl ze skandálu s odposlechy.

Foto: Profimedia.cz

Sean Hoare

Odposlouchávali se nejen politici a příslušníci královské rodiny, ale také pozůstalí po obětech vojáků padlých v Iráku a v Afghánistánu. Panuje též podezření, že list uplácel policisty, aby pomohli vysledovat mobily hvězd.

Byl jsem placen, abych chodil ven a bral drogy s rockovými hvězdami
Sean Hoare v nedávném rozhovoru

Loni Hoare řekl listu New York Times, že za Coulsona byly odposlechy běžné. Tlačil na redaktory, aby přicházeli s exkluzivními materiály.

Foto: Profimedia.cz

Watford, kde byl nalezen Sean Hoare

Listu Guardian řekl Hoare, že se rozhodl promluvit a vystoupit proti bulváru. Dodal, že redaktoři jsou stejně tak oběťmi systému práce v nedělníku jako lidé, kteří jsou odposloucháváni: „Chci napravit špatnost, změnit celou kulturu. Vím, všichni víme, že odposlechy jsou endemické. Je tam tolik zastrašování, z redakce jsou vyhazováni novináři, jsou zlomení v slzách.“

Foto: Profimedia.cz

Sean Hoare

Hoare pracoval v rubrice společnost zaměřené na lidi ze showbusinessu. Byl považován za oblíbeného, ale měl problémy s alkoholem a drogami. „Byl jsem placen, abych chodil ven a bral drogy s rockovými hvězdami, aby s nimi pil, bral pilulky a kokain. Jdete za hranice povinnosti. Děláte věci, co by rozumný člověk nedělal. Jste v mašinérii,“ vysvětlil Guardianu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám