Hlavní obsah

Český turista zemřel v Malé Fatře

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Ani rychlý zásah leteckých záchranářů nezachránil život 67letému českému turistovi v Malé Fatře. V pátek krátce po poledni při výstupu na Rozsutec v lokalitě Jánošíkove diery ve Vrátné dolině pocítil muž nevolnost a jeho přítel zavolal na pomoc horské záchranáře. Informovala o tom internetová stránka Letecké záchranné služby.

Článek

Do záchranné akce byl nasazený vrtulník Letecké záchranné služby Air Transport Europe. Z důvodu silného větru vysadil vrtulník záchranáře do sedla Mezirosutce.

Mezitím se českého turistu pokusil oživit i lékař, který náhodně procházel turistickým chodníkem. Do příchodu záchranářů podal turistovi první pomoc, ale jeho snaha byla marná.

Záchranáři snesli tělo muže do domu Horské záchranné služby, kde ho odevzdali policii.

Slovenské hory si letos vyžádaly již několik obětí. Koncem července například ve Vysokých Tatrách zemřel 50letý turista z Polska. Začátkem stejného měsíce zase nepřežil asi stometrový pád z tatranského vrchu 36letý muž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám