Hlavní obsah

Žena přeřezala sokyni v lásce šňůry u padáku. Ta seskok nepřežila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tongeren

V Belgii začal v pátek ve městě Tongeren soud s 26letou Els Clottemansovou, která je obviněná z neobvykle provedené vraždy své rivalky v lásce, 38leté Els Van Dorenové. Van Dorenová zemřela při seskoku 18. listopadu 2006, když se jí neotevřel padák, uvedla BBC.

Článek

Hrůzný pád do zahrady ve vesnici Opglabbeek zaznamenala kamera, kterou měla na přilbě.

Skákala spolu se svou rivalkou v lásce a dalšími dvěma muži. Jedním byl Marcel S., kterého Van Dorenová Clottemansové přebrala. Všichni vyskočili ve výšce 4000 metrů nad Zwartbergem. Ve volném pádu utvořili formaci a pak se rozdělili ve výši 1000 metrů, aby mohli otevřít své padáky. Šňůry na padáku Van Dorenové ale byly přeřezané. Neotevřel se jí ani záložní padák.

Pilot cessny, ze které vyskočili, uvedl: „Zkoušela udělat všechno, aby se zachránila. Zkusila otevřít záložní padák, ale ten se neotevřel. To se nikdy nestalo.“

Když policie zjistila, že šňůry padáku byly přeřezané, začala případ vyšetřovat jako vraždu a v lednu 2007 zadržela Clottemansovou. Podle vyšetřovatelů měla příležitost poškodit padák své rivalky, ale sama to popírá. Podle svědků trpěla záchvaty žárlivosti.

Týden před osudným seskokem strávily obě ženy noc v bytě Marcela S. Marcel sdílel lože s Van Dorenovou, Clottemansová, s níž chodil dříve, spala na gauči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám