Hlavní obsah

Žena podporovaná lidmi na internetovém fóru spáchala sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Na internetovém fóru věnovaném sebevraždám povzbuzovali účastníci chatu 34letou Britku Joanne Leeovou, aby se zabila. Nakonec spáchala sebevraždu společně s o rok starším řidičem kamiónu Stevem Lumbem v jeho Vaxhaullu Astra. Udusili se výfukovými plyny, uvedl list Daily Mail. Těla byla objevena v pondělí v autě zaparkovaném na průmyslovém pozemku v essexském Braintree.

Foto: , Novinky

Článek

Oba se seznámili jen několik hodin před tím, než se zabili, na internetovém fóru věnovaném sebevraždě. Leeová na něm napsala: „Nejsem dost silná udělat to sama. Nejsem fízl ani kanibal, ani zločinec, jsem jen zoufalá. Jestli to berete vážně, tak mi napište na e-mail.“

Než se ozval Lumb, radili jí další účastníci fóra, jak se úspěšně zabít, a vyjadřovali lítost, že při pokusu ukončit svůj život selhala.

Lumb napsal v neděli odpoledne na internetové fórum svůj poslední vzkaz na rozloučenou, ve kterém odhalil své záměry. Pak ujel dvě stě mil, aby Leeovou vyzvedl. V pondělí ráno byla jejich těla nalezena v autě plném výfukových plynů.

Rodiče Leeové byly činem dcery zaskočeni, vůbec netušili, co plánuje. Překvapen byl i Lumbův otec Melvyn: "Neměl deprese a nikdy nemluvil o tom, že by si vzal život. Strávil docela dost času u počítače, hrál počítačové hry.“

Smrt dvojice vyvolala další diskuse o tom, jak moc kontrolovat internetová fóra věnovaná sebevraždám.

Reklama

Výběr článků

Načítám