Hlavní obsah

Balíček určený Berlusconimu explodoval v rukou pošťáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miláno

V severoitalském Miláně v sobotu na poště explodovala zásilka určená šéfovi italské vlády Silviu Berlusconimu. Jeden muž utrpěl lehké zranění. Jiný balíček s výhrůžným dopisem na adresu premiéra byl v pátek nalezen rovněž nedaleko Milána. Informovala o tom italská policie.

Foto: Alessia Pierdomenico, Reuters

Italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

Balíček s nastraženou výbušninou explodoval dnes nad ránem při třídění na poště v Miláně a jednoho ze zaměstnanců lehce popálil na prstech. Podle milánské prefektury balíček obsahoval výhrůžky také vůči ministru vnitra Robertu Maronimu.

Přihlásila se k němu skupina Neformální anarchistická federace (FAI). Na lístku obsaženém v balíčku stálo: "V centrech pro cizince se páchá násilí, Maroni je spolupachatel."

Výhrůžný dopis pro Berlusconiho, který byl v pátek nalezen na předměstí Milána Linate, obsahoval pohrůžku "Skončíš jako myš". Obsahoval rovněž výhrůžky vůči dalším osobnostem z jeho strany Lid svobody a také kulku.

Volby budou pro Berlusconiho testem

Dopis byl adresován do soukromého bydliště šéfa vlády u Milána. Sám Berlusconi je od sobotního rána v Libyi, kde se účastní summitu Arabské ligy.

V neděli a v pondělí se v Itálii konají volby ve 13 z 20 regionů, jichž se může účastnit 40 miliónů voličů. Jsou testem pro třiasedmdesátiletého Berlusconiho, kterého čekají za dva roky volby parlamentní.

Berlusconi má s útoky již zkušenosti

Nejednalo se první útok na Berlusconiho. V prosinci minulého roku po něm jeden muž hodil suvenýr v podobě slavného milánského chrámu.

Útočník poté ale poslal předsedovi vlády omluvný dopis, v němž svůj čin odsuzuje a prohlašuje, že jednal sám, bez cizího návodu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Berlusconi odjíždí z nemocniceVideo: Reuters

Politik měl vážně pohmožděný obličej, vnější i vnitřní poranění horního rtu, dva zlomené zuby a bolestivou zlomeninu nosu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám