Hlavní obsah

Itálie poslala kvůli imigrantům na jih policejní posily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italská vláda rozmístila v jihoitalském městečku Rosarno, kde se v předešlých dvou dnech střetávali imigranti s místními obyvateli, policejní posily a začala rozvážet imigranty do sousedních regionů. Do městečka s 15 000 obyvateli se tak v sobotu znovu vrátil klid.

Článek

Policie upřesnila, že zraněno byl 31 cizinců, z toho dva těžce železnými tyčemi, 19 policistů a 17 občanů Rosarna. Šest imigrantů je dosud hospitalizováno, ostatní mají zranění lehčího rázu. Muž, který byl v sobotu nedaleko Rosarna postřelen z projíždějícího auta brokovnicí, byl převezen do nemocnice, ale jeho zranění není vážné.

Incidenty v Rosarnu propukly po demonstraci několika stovek imigrantů, kteří jsou v regionu většinou zaměstnáváni nelegálně v zemědělství. Ti vyšli do ulic na protest proti tomu, že dva z nich byli zasaženi výstřely ze vzduchovky. Demonstranti zapalovali automobily a tyčemi rozbíjeli výlohy. Střetli se také s policií.

V pátek přes den se situace zklidnila, ale večer znovu propukly jednotlivé šarvátky a místní obyvatelé se pustili do honu na imigranty. Dva cizinci byli těžce zraněni železnými tyčemi a další dva postřeleni z brokovnice.

Úřady začaly imigranty převážet do sousedních regionů. První tři stovky byly již v noci na sobotu převezeny do Crotone, asi 170 kilometrů od Rosarna. Někteří imigranti raději odjeli sami. Podle tisku je v Rosarnu s 15 000 obyvateli každoročně zaměstnáno nejméně 4000 zahraničních dělníků na sběru mandarinek. Většina z nich pracuje nelegálně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám