Hlavní obsah

Neovladatelný autobus s lidmi těsně minul chodce a poničil 20 aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Perm

Neřiditelný autobus plný cestujících se v pondělí řítil ulicemi ruského Permu a zdemoloval přes 20 aut. Při hrozivě vypadající jízdě provázené haváriemi naštěstí nikdo nezahynul, ale neovladatelný vůz jen těsně minul chodce. Několik lidí při nehodě utrpělo zranění.

Článek

Podle policejního důstojníka Artura Gajnanova selhaly autobusu brzdy. Běžná jízda linkou městské hromadné dopravy se změnila v šílený zážitek cestující a kolemjdoucí.

Několikatunové vozidlo se řítilo dolů z kopce. Po Komsomolském prospektu přejelo nejméně pět bloků, až se nakonec zarazilo o pódium na nedalekém Chrámovém náměstí. Během jízdy zdemoloval autobus nejméně dvacet vozidel, včetně osobního vozu, který málem zabil přecházejícího chodce.

Podle předběžné oficiální zprávy utrpěly nejtěžší zranění čtyři osoby v autobusem torpédovaném autě. Dopravní prostředek byl podle neoficiálních informací sestaven z jiných autobusů typu Mercedes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám