Hlavní obsah

V Británii se za týden nakazilo 100 000 lidí prasečí chřipkou

– Londýn • Aktualizováno
Novinky, Tomáš Reiner

Ve Velké Británii v posledních dnech dramaticky stoupá počet nakažených virem prasečí chřipky A/H1N1. Jenom za poslední týden se nakazilo 100 000 lidí. Ve čtvrtek to uvedla stanice BBC na svých internetových stránkách.

Foto: Reuters

Článek

Nejvážnější je situace v Anglii, kde tento týden oproti minulému zaznamenali dvojnásobný nárůst. Celkem se v Británii za poslední dva týdny nakazilo 155 000 lidí. Je mezi nimi i manželka bývalého šéfa vlády Tonyho Blaira Cherie. [celá zpráva]

Ministerstvo zdravotnictví ve čtvrtek spustilo zvláštní národní telefonní a internetové služby, jejímž prostřednictvím se nakažení lidé dostanou k potřebným lékům, aniž by museli navštívit svého lékaře. „Víme, že je rozdíl, jestli se začnete léčit během prvních 24 hodin, nebo 48,“ řekl premiér Gordon Brown.

Deník The Daily Telegraph navečer informoval, že internetové stránky služby krátce po spuštění zkolabovaly pod náporem návštěvníků.

Téměř tisíc lidí v nemocnicích

Pandemie prasečí chřipky si ve světě vyžádala přes 700 mrtvých. V Británii na nákazu zemřelo 31 lidí a úřady očekávají nárůst obětí. Podle serveru The Guardian je v nemocnicích s nákazou 840 lidí, 63 na jednotkách intenzivní péče.

Světová zdravotnická organizace varovala, že prasečí chřipka bude největší pandemií chřipky, kterou svět poznal. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám