Hlavní obsah

Při srážce českého autobusu s autem zemřeli na Slovensku čtyři lidé

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Při čelní srážce autobusu z České republiky a osobního vozu Volkswagen Polo ve městě Hanušovce nad Topľou na východě Slovenska zemřeli v noci ze středy na čtvrtek čtyři lidé ve věku 30 až 37 let. Všichni seděli v osobním autě, tři z nich zemřeli na místě, řidič později v prešovské nemocnici.

Článek

Autobus byl podle prvních informací prázdný. Později se ukázalo, že v něm přece jen jelo několik lidí, jejich počet ale podle prešovské policejní mluvčí Magdalény Fečové nebyl zdokumentován, protože neutrpěli žádná zranění. 

Jak agenturu TASR informoval operační důstojník hasičského sboru v Prešově Peter Kubík, nehoda se stala na Prešovské ulici.

Jednoho těžce zraněného z osobního vozu odvezla sanitka do prešovské nemocnice. Při nehodě zasahovali hasiči, kteří museli posádku osobního vozu ze zdemolovaného vraku vystřihávat.

Řidič autobusu ani nikdo z cestujících při nehodě zraněni nebyli. Zdravotní stav těžce zraněného z osobního vozu byl kritický. Muž ve věku 30 let podle agentury SITA utrpěl zranění mozku, hrudníku, břicha a končetin. Policie jej obvinila z trestného činu usmrcení, muž však v nemocnici zemřel.

Jednou z obětí je také profesionální voják z průzkumné roty 2. mechanizované brigády z Prešova. V čase nehody nebyl ve službě.

Podle Fečové jel český autobus na pravidelné lince mezi Prahou a Ukrajinou. Jak dodala, řidič osobního vozu vjel do protisměru, kde se srazil s českým autobusem. "48letý řidič autobusu už nedokázal srážce zabránit," uvedla Fečová.

Škoda na autobuse je asi 20 tisíc eur (asi půl miliónu Kč), osobní vůz je zcela zničený.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám