Hlavní obsah

Pes přinesl paničce ruční granát

Novinky, aš, Presseportal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Düsseldorf

Neobvyklý případ museli řešit v neděli němečtí pyrotechnici. Pes, kterého vzala na procházku 40letá žena, jí z lesa u Erkratheru donesl zrezivělý granát. Žena zavolala policii. Pyrotechnik jistil, že americký granát z druhé světové války je stále funkční

Článek

V neděli kolem čtvrté odpoledne vzala čtyřicetiletá žena svého psa na procházku Neandrtálským údolím u Erkratheru. Přešla po lávce pro pěší přes potok vytékající z pramenu Thekhauser. V korytu její mazlíček vyčmuchal podivný zrezivělý předmět, který okamžitě pyšně donesl ukázat své paničce. U svých nohou tak uviděla granát.

Žena, které okamžitě došlo, co pes přinesl, zavolala policii a na místě nálezu počkala, až dorazí muži zákon . Psa se snažila držet cop nejdál od granátu. V 18:20 přijel pyrotechnik, který zjistil, že pes z koryta vylovil a paničce donesl americký ruční granát, který byl stále funkční.

Policie po nálezu varovala, že v okolí může být v korytech potoků i další nevybuchlá munice z druhé světové války a případné nálezce požádala, aby do příjezdu policie zabránili do oblasti přístupu dalším lidem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám