Hlavní obsah

Fritzl tvrdí, že vězněná Elisabeth chtěla, aby pro ni unesl kamarádku

– LONDÝN
Právo, nek

V pondělí začne soud Josefe Fritzlem, který věznil 24 let svou dceru ve sklepení a zplodil s ní sedm dětí. Očekává se, že žalobci pro něj budou požadovat doživotí. Již nyní se ale objevují nová fakta. Podle britského listu The Daily Telegraph Fritzl u výslechu řekl, že jej Elisabeth prosila, aby unesl a uvěznil ve sklepě další oběť, protože chtěla mít společnost.

Foto: Reuters

Josef Fritzl

Článek

„Chtěla, abych unesl ještě jinou dívku, aby si měla s kým povídat,“ prohlásil Fritzl. „Byla tam opravdu osamocená. Měl jsem ale dost problémů s tím, že dole je už jedna žena,“ dodal.

Sám ale údajně nikdy neměl v úmyslu unést další osobu. Také i proto, že podzemní prostor byl na to příliš malý. Zmenšil se poté, co Fritzl do sklepení nainstaloval tlusté těsnění. To tlumilo zvuk elektromotoru, jenž ovládal těžká železná vrata, za nimiž žila Elisabeth i se třemi dětmi, které porodila.

„Ten malý podzemní prostor byl původně zamýšlen jako skladiště pro potraviny,“ vysvětlil Fritzl, za jakým účelem stavěl sklepení, jež později proměnil ve vězeňskou kobku.

V pondělí začne v dolnorakouském Sankt Pöltenu s Fritzlem soudní proces. Potrvá do pátku, přičemž se očekává, že obviněný bude odsouzen na doživotí.

Reklama

Související témata:

Související články

Proces s Josefem Fritzlem začne 16. března

Soudní proces s pachatelem nejhoršího incestu v dějinách Rakouska Josefem Fritzlem (74), který bezmála čtvrt století zadržoval a znásilňoval ve sklepě svého...

Výběr článků

Načítám