Hlavní obsah

Islámský stát rozpustil skupinu vězňů v kyselině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Extremisté z Islámského státu (IS) v Mosulu zavraždili skupinu 25 vězňů tak, že je společně spustili do nádrže s kyselinou. S odkazem na místní média to uvedl server britského listu The Daily Mail. Vězni byli odsouzeni jako špióni pracující pro iráckou vládu a bezpečnostní složky.

Foto: Profimedia.cz

Džihádisté z Islámského státu

Článek

„Příslušníci IS každého spoutali provazem a spustili ho do nádrže s kyselinou dusičnou,“ citoval server svědky. Oběti byly podle nich drženy v nádrži tak dlouho, dokud se všechny jejich orgány nerozpustily.

Kyselina dusičná je silná žíravina poškozující pokožku i sliznice. Pro zdraví škodlivé jsou už její výpary. Lidská kůže při poleptání zežloutne.

Kyselina slouží k výrobě léků, barev, umělých hnojiv, v laboratořích či jaderném průmyslu, ale i k výrobě výbušnin.

Islámský stát ovládá části Iráku a Sýrie. Druhé největší irácké město Mosul je pod jeho nadvládou už dva roky. Podle Pentagonu ale ze svých pozic v posledních týdnech ustupuje.

Související témata:

Foto: Reuters

bojovník Islámského státu v Iráku a v Levantě s jeho vlajkou v syrské Rakce

Foto: Ahmed Saad, Reuters

Demonstrace na podporu dosavadního premiéra Núrího Málikího v Bagdádu

Mluvčí Peter Cook ve středu oznámil, že IS v Iráku přišel o zhruba 45 procent území, které dříve ovládal, v Sýrii je to 16 až 20 procent. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám