Hlavní obsah

Zaměstnavatelka v Saúdské Arábii měla useknout ruku indické služce

Dillí

Indické ministerstvo zahraničních věcí v pátek vzneslo protest u saúdskoarabských úřadů kvůli brutálnímu útoku na 58letou Indku, která pracovala jako služebná v jedné domácnosti v Rijádu. Žena tvrdí, že jí zaměstnavatelka minulý týden usekla pravou ruku, protože se pokoušela z domu utéct. O události informoval server stanice BBC.

Foto: Profimedia.cz

Indka pracovala jako služebná v Rijádu.

Článek

„Velmi nás znepokojuje brutální způsob, jakým se v Saúdské Arábii chovali vůči indické ženě. Je to nepřijatelné,“ napsala na Twitteru indická ministryně zahraničí Sušma Svaradžová a dodala, že Indie vznesla protest u saúdských úřadů a požadavek na vyšetření události. Saúdové se zatím k záležitosti nevyjádřili.

Kasturi Munirathinamová nastoupila službu v Rijádu před třemi měsíci. Minulý týden se však rozhodla odejít. Tvrdí, že ji zaměstnavatelé šikanovali, a když si stěžovala, jen je rozčilila.

„Hned od chvíle, co tam v červenci odjela pracovat, to nebylo v pořádku. Matka s námi ani nemohla mluvit po telefonu,“ vylíčil britské stanici její syn. Sestra Munirathinamové dodala, že kromě toho, že jí chybí ruka, má žena v důsledku týrání poškozenou páteř.

Munirathinamová je nyní v nemocnici v Rijádu. Rodina upozorňuje, že nemá na zaplacení za hospitalizaci, a žádá indickou vládu, aby pomohla zajistit pro ženu odškodné.

Reklama

Výběr článků

Načítám