Hlavní obsah

Na Izrael dopadla z Gazy palestinská raketa

Jeruzalém

Palestinští radikálové odpálili ve čtvrtek večer z Pásma Gazy přinejmenším jednu raketu, která dopadla na jih Izraele. Při incidentu, který se odehrál na závěr izraelského Dne nezávislosti, nebyl nikdo zraněn a nejsou hlášeny ani žádné škody. Izraelská armáda následně palbu opětovala, uvedla v pátek izraelská média.

Foto: Baz Ratner, Reuters

Kouřová stopa za raketou vypálenou z pásma Gazy

Článek

Sirény se rozezněly především v okolí jihoizraelského města Sderot a v několika dalších obcích na hranici s Pásmem Gazy. Podle izraelské armády se jednalo o první letošní raketu vypálenou z Pásma Gazy na území Izraele, naposledy Hamás jih země ostřeloval loni v prosinci.

Izraelská armáda v odvetě pálila na základnu v Pásmu Gazy využívanou radikálním hnutím Hamás, které palestinské území u Středozemního moře ovládá. Zástupci Hamásu už potvrdili dopad dvou raket na jejich cvičiště. Nikdo podle nich nebyl zraněn.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Do čtvrtečního večera probíhaly v Izraeli oslavy výročí vyhlášení nezávislosti státu v roce 1948. Na jejich průběhu se dopad rakety nijak výrazně nepodepsal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám