Hlavní obsah

V Kábulu zaútočil atentátník na kole na policejní autobus

Sebevražedný atentátník na kole v afghánském Kábulu najel v neděli do policejního autobusu a zabil sebe a dva policisty. Tamní policie uvádí, že při cyklistově útoku bylo zraněno dalších 20 lidí. Autobus převážel policejní rekruty z náborového centra na východě města. K útoku se přihlásili extremisté z hnutí Tálibán.

Foto: Mohammad Ismail, Reuters

Obyvatelé Kábulu postávají u trosek autubusu, na nějž zaútočil atentátník na kole.

Článek

Atentátník zabil policejního důstojníka a civilního zaměstnance policejní správy. Uvnitř autobusu bylo zraněno 14 lidí, dalších šest zraněných jsou náhodní kolemjdoucí. Tálibán se k útoku přihlásil v prohlášení, které rozeslal novinářům v Kábulu.

Afghánské hlavní město bylo v poslední době ušetřeno větších teroristických útoků. Loni se zde uskutečnily dva, při prvním z nich sebevrah zaútočil na sídlo afghánského nejvyššího soudu a zabil 15 lidí. Druhý atentát u rezidence prezidenta Hamída Karzáího si vyžádal tři mrtvé.

Mluvčí Tálibánu Zabiulláh Mudžáhid rovněž zveřejnil prohlášení, v němž popřel informace médií o údajném tajném vyjednávání špiček hnutí s kábulskou vládou. Informace pronikly do tisku z údajně zasvěceného zdroje, který zprávu dodal agentuře AP.

Dva ministři vlády prezidenta Karzáího se podle této zprávy měli ve Spojených arabských emirátech sejít k jednání s Tálibánem. Podle Mudžáhida se ale žádné takové jednání neuskutečnilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám