Hlavní obsah

Poslanec tasil zbraň během ostré debaty v jordánské televizi

Ammán

Jordánský poslanec Muhammad Šavabka vyvolal skandál ve studiu satelitní televize, když na partnera v diskusi nejdříve hodil botu a pak, když mělo dojít na pěsti, vytáhl z kapsy zbraň. Jeho protějškem byl bývalý kolega ze sněmovny a nynější politický aktivista Mansúr Murad.

BEZ KOMENTÁŘE: Jordánský poslanec tasil na svého oponenta v televizní debatě zbraň

 
Článek

Incident se stal ve studiu satelitní stanice Gosat a oba diskutéři ztratili nervy, když Murad začal kritizovat vládu. Její členy označil za zkorumpované parazity, na což Šavabka odvětil, že nemá co kritizovat, když sám podporuje "utlačovatelskou vládu v Sýrii".

Šavabka podle stanice Al-Arabíja řekl, že původně se mělo debatovat o místní politice a roli parlamentu a že ho útok na vládu zaskočil.

Ovzduší dále zhoustlo, když Murad urážel Šavabkova otce. V té chvíli na něj zákonodárce hodil botu, oba povstali a v Šavabkově ruce se objevila zbraň. Murad převrhl stůl před sebou, moderátor rozpřáhl ruce, aby oba muže rozdělil, avšak ti obešli rozházený nábytek a v těsné blízkosti kamery pak v hádce pokračovali.

Murad vznesl na Šavabku stížnost a obvinil ho z pokusu o vraždu, pomluvu a urážku na cti. Podle něj šlo o veřejné zastrašování a to, že měl poslanec u sebe zbraň v prostorách televize, je dle jeho názoru hrubou urážkou stanice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám