Hlavní obsah

Policie udělala razii v nemovitosti Mossack Fonseca

Vyšetřovatelé v Panamě v pátek uskutečnili razii v nemovitosti používané firmou Mossack Fonseca, právní společnosti, která je v centru kauzy tzv. Panamských dokumentů týkající se masivního úniku finančních informací o firmách v daňových rájích. Z míst odnesli pytle plné roztrhaných papírů. Uvedl to panamský prokurátor Javier Caraballo.

Foto: Carlos Jasso, Reuters

Článek

"Zajistili jsem velké množství důkazů nalezených na místě," uvedl Caraballo. Řekl také, že bylo nalezeno množství roztrhaných papírů, které měly být odstraněny jako důkazy.

Z panamské firmy uniklo 11,5 miliónu dokumentů obsahujících jména desítek předních světových politiků, podnikatelů či sportovců, kteří prostřednictvím firem sídlících v daňových rájích ukrývali peníze před zdaněním ve své vlasti či legalizovali příjmy nejasného původu.

Mossack Fonseca se specializuje na zakládání společností v daňových rájích. Firma uvádí, že neporušila žádné zákony, nezničila žádné dokumenty a všechny její operace byly legální. K nově zabaveným roztrhaným papírům firma dodala, že byly určené k recyklaci a všechny své dokumenty má v digitalizované podobě. Vyšetřovatelé již podle ní mají kopie všech dokumentů z předchozích razií, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám