Hlavní obsah

Při natáčení filmu s Cruisem se zřítilo letadlo, dva mrtví

Aktualizováno

Dva lidé zahynuli v pátek při nehodě malého letadla v kolumbijských Andách během natáčení filmu Mena, ve kterém hraje hollywoodská hvězda Tom Cruise. Třetí člověk utrpěl zranění, informoval server listu The Guardian.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Trosky letadla Piper Aerostar u San Pedra de los Milagros v Kolumbii

Článek

Dvoumotorový Piper Aerostar sloužil jako rekvizita v novém filmu a zahynul v něm pilot Alan Purwin, který patřil k filmovému štábu. Další obětí je Kolumbijec Carlos Berl. Třetí osobou na palubě byl další pilot Jimmy Lee Garland, který byl převezen do nemocnice v Medellínu.

Herec Tom Cruise při nehodě v letadle nebyl. Jeho mluvčí Amanda Lundbergová se k nehodě nevyjádřila.

Podle místních úřadů piper během letu ze Santa Fé de Antioquia do Medellínu zastihlo špatné počasí a zřítil se u obce San Pedro de los Milagros.

Foto: Yuya Shino, Reuters

Hollywoodský herec Tom Cruise

Alan Purwin se podílel na natáčení filmů jako Transformers, Pearl Harbor či Piráti z Karibiku a podle webu společnosti Helinet, kterou zakládal, byl velmi zkušeným pilotem.

Film Mena pojednává o pilotovi Barrym Sealovi, který v 80. letech pašoval drogy pro kolumbijský kartel, poté však vstoupil do služeb amerických tajných služeb a tehdejší drogový boss Pablo Escobar na jeho hlavu vypsal odměnu. Seala ve filmu ztvárňuje Cruise. Film má do kin přijít v roce 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám