Hlavní obsah

Opilí Obamovi strážci havarovali u Bílého domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Ochranná služba amerického prezidenta Baracka Obamy vyšetřuje dva své příslušníky, kteří nabourali se svým vozem do bezpečnostních zábran u Bílého domu, když se vraceli z noční pitky. Oznámil to ve středu ve Washingtonu mluvčí prezidentské ochranky Robert Hoback.

Foto: Kevin Lamarque , Reuters

Prezident USA Barack Obama

Článek

K incidentu podle mluvčího došlo minulý týden ve středu, kdy se oba muži vraceli z oslavy. Vyšetřování vede generální inspekce amerického ministerstva vnitřní bezpečnosti. Oba agenti byli postaveni mimo službu.

Podle listu The Washington Post jeli příslušníci Obamovy ochranky ve služebním automobilu poté, co "propili celou noc". Jeden z nich je údajně členem nejužšího okruhu prezidentových ochránců.

Tajná služba Spojených států (USSS), jak zní oficiální název ochranky, se v uplynulých letech potýkala s opakovanými blamážemi. Jedna z nejvážnějších se udála loni v září, kdy bývalý americký voják Omar Gonzales přelezl plot u Bílého domu a pronikl do sídla amerického prezidenta, než jej ochranka zadržela.

Kritice čelili agenti již v roce 2012, neboť před návštěvou prezidenta Baracka Obamy v Kolumbii trávila asi desítka členů ochranky večer s najatými prostitutkami.

Reklama

Výběr článků

Načítám