Hlavní obsah

Východ USA sevřely kruté mrazy, padaly i stoleté rekordy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Východní pobřeží a Středozápad Spojených států se potýkají s rekordně nízkými teplotami. V obci Embarrass ve státě Minnesota, která je proslulá svým chladem, bylo v pátek naměřeno minus 41 stupňů a mrazivé rekordy padaly v New Yorku či Washingtonu, informovala agentura AP. Nic přitom nenasvědčuje tomu, že by mrazy o víkendu měly polevit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: USA sužují nejhorší mrazy za posledních 21 letVideo: Reuters

 
Článek

Teplotní rekordy padly na šedesáti místech USA, mimo jiné v Marquette ve státě Michigan, kde naměřili -32 stupňů až po Miami, kde bylo jen 5,5 stupně. V západní Pensylvánii bylo minus 28. Padl i 119 let starý rekord ve Washingtonu, když naměřili -14 stupňů, stejně jako v newyorském Central Parku, kde rtuť teploměru klesla na minus 17, přičemž padl stávající rekord z roku 1950 činící minus 14. I v Baltimoru naměřili minus 17, kde padl rekord z roku 1979.

Nynější teploty na východě USA jsou mnohde nejnižší za poslední desetiletí. Chlad zasáhl celý východ USA.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Mrazivé ráno v new Jersey

Americká národní meteorologická služba v předpovědi varovala, že pás arktického vzduchu by mohl částem jihovýchodu USA a pobřeží středního Atlantiku přinést nejhorší mrazy od poloviny 90. let minulého století.

Vlna mrazu následuje po sněhových a ledových bouřích z minulého týdne. Na příští dny předpovědi hlásí také déšť se sněhem a mrznoucí déšť.

Kvůli mrazu muselo být opět mnoho škol uzavřeno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám