Hlavní obsah

Ve vánici se u Chicaga srazilo na čtyřicet aut, Nová Anglie čelila další sněhové bouři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 38 automobilů se v neděli dopoledne srazilo na výpadovce v Chicagu, uvedla televize NBC. Viníkem bylo náledí. Silnice musela být uzavřena. Celý severovýchod USA čelí už měsíc sněhovým vánicím a rekordním přívalům sněhu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na zasněžené dálnici v Chicagu se při nehodě srazilo 38 autVideo: Reuters

 
Článek

První vozidlo havarovalo v 10.15 místního času u sjezdu na Ohio. Pak do něj postupně narazila další vozidla. Do nemocnice bylo převezeno dvanáct zraněných. Je mezi nimi i zasahující záchranář, který uklouzl a upadl.

Příčinou byl pokles teplot, který souvisel se sněhovou bouří v oblasti Velkých jezer, jež přišla v sobotu. Místy napadlo až dvacet centimetrů sněhu.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Auta ve vánici u Chicagu v Northbrooku

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Massachusetts zasypal další sníhVideo: Reuters

Sněhová bouře provázená hustým sněžením podle listů Boston Globe a New York Times opět zasáhla New York a Boston. Oblast pravidelně postihují sněhové bouře už celý měsíc. Závěje odhrnutého sněhu jsou po stranách bostonských ulic běžně vysoké až dva a půl metru, místy dokonce čtyři a půl.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Bostoňanka odklízí sníh na Joy Street.

V Bostonu k dosud napadlým téměř dvěma metrům připadlo přes víkend dalších skoro 50 cm. Tuto zimu čelí město třetímu největšímu přívalu sněhu v historii. Od rekordu ve výši 260 cm ho dělí už jen necelá stopa, uvedla agentura Reuters.

Situaci komplikují silné patnáctistupňové mrazy, ve kterých selhává i systém podzemní dráhy. V neděli musela být v Bostonu zcela zavřena.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Auta ve vánici u Chicagu v Northbrooku

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Úklid sněhu u bostonské stanice metra Maverick

Poslední bouře si vyžádala zrušení více než 1800 letů, většinu právě v oblasti Bostonu a New Yorku, kde měl vítr v nárazech rychlost skoro sto kilometrů v hodině. Na mnoha místech Nové Anglie musely být o víkendu zrušeny karnevaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám