Hlavní obsah

V USA zastřelili dvanáctiletého chlapce, měl repliku pistole

Washington

Policie v americkém Clevelandu zastřelila dvanáctiletého chlapce, o kterém se domnívala, že má zbraň. Držel však jen airsoftovou repliku pistole. Muži zákona vypálili na hocha dvě střely poté, co údajně neuposlechl výzvu, aby dal ruce vzhůru. Okolnosti případu se nyní vyšetřují.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Chlapec se na hřišti oháněl airsoftovou pistolíVideo: Reuters

 
Článek

Incident se odehrál v sobotu odpoledne na hřišti v Clevelandu ve státě Ohio. Dvanáctiletý Tamir Rice šel tehdy do parku se svými kamarády, popsal právník rodiny Timothy Kucharski s tím, že nezná přesné detaily toho, co vedlo ke střelbě.

Foto: Cory Schaffer, ČTK/AP

Park v Clevelandu, kde policie zastřelila dvanáctiletého

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Jak uvedla americká televizní stanice CBS News, vše začalo, když na tísňovou linku 911 zavolal muž s tím, že na hřišti je osoba, která mává pistolí a míří s ní na lidi. Volající prý dispečerům řekl, že zbraň možná bude falešná. Podle Jeffa Follmera z clevelandské policejní asociace se ale k mužům zákona tato informace, že by mohlo jít o pouhou repliku zbraně, již nedostala.

Když policisté na místo přijeli, údajně chlapce vyzvali, aby se vzdal, což neučinil. „Mladý muž měl zbraň za opaskem. Vytáhl ji ven. Jeden z našich důstojníků vypálil dvě střely a mladého muže zasáhl,” popsal policejní velitel Ed Tomba.

Foto: Cory Schaffer, ČTK/AP

Maketa pistole, kterou měl chlapec v Clevelandu

Chlapec měl jen airsoftovou napodobeninu zbraně, která připomínala poloautomatickou pistoli. Na následky střelných zranění zemřel v nemocnici.

Clevelandská policie se stala terčem kritiky již před dvěma lety, kdy automobilová honička v ulicích města skončila smrtí dvou lidí, přičemž policisté vypálili 137 střel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám