Hlavní obsah

Lékař znásilnil 39 pacientek, zadrželi ho v Paraguayi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asunción

Paraguayská policie zadržela uprchlého sedmdesátiletého brazilského lékaře, který byl ve své vlasti odsouzen ke 278 letům vězení. Soud ho uznal vinným ze znásilnění 39 pacientek na klinice provádějící umělé oplodnění, uvedla BBC. Po vynesení rozsudku utekl v roce 2011 do Paraguayi.

Foto: Profimedia.cz

Roger Abdelmassih

Článek

Dříve uznávaný lékař Roger Abdelmassih, jehož luxusní soukromou klinikou v Sao Paulu prošla podle brazilských médií řada místních celebrit, byl v roce 2010 v ostře sledovaném případu obviněn z celkem 56 případů sexuálního násilí.

Poté, co soud vyřkl verdikt, se však doktor rozhodl využít toho, že jej během odvolacího procesu ponechala justice na svobodě, a v roce 2011 uprchl do sousední Paraguaye. Tam podle médií žil v přepychové čtvrti metropole Asunciónu i se svou ženou a dvěma dětmi.

Sedmdesátiletého uprchlíka zadržela policie po několikaleté spolupráci s brazilskými vyšetřovateli a již byl předán brazilským úřadům. Podle tamního práva si může z vysokého trestu odsedět maximálně 30 let.

Na Abdelmassihovy nezákonné skutky, které prováděl v letech 1995 až 2008, policii nejprve upozornil jeden jeho bývalý zaměstnanec. Úřadům se pak přihlásily téměř čtyři desítky žen, z nichž některé znásilnil opakovaně. Pacientky u soudu uvedly, že je znásilňoval na pokojích, když zůstaly samotné. Některé se teprve probíraly z anestezie po zákroku.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám