Hlavní obsah

Bouře v USA si vyžádaly mrtvé

Chicago
Aktualizováno

Bouře v centrální části USA v úterý usmrtily další tři lidi. Způsobily záplavy, narušily leteckou dopravu a přerušily dodávky elektřiny statisícům Američanů, informovala agentura Reuters.

Foto: Wpxi, Reuters

Článek

Dva muži zahynuli ve státě Indiana. Čtyřiašedesátiletý Larry Davidson z Wolcottville podlehl vážným zraněním, když na jeho dům spadl strom. Podobně zemřel i čtrnáctiletý Daniel Holbrook, když na mobilní dům v okrese Kosciusko též spadl strom, napsal web IndyStar.

Třetí oběť je z Cedar Rapids ve státě Iowa, když se pod náporem větru, který měl v nárazech přes 150 km/h, zřítil dům. Ve státě padaly kroupy o průměru deset centimetrů, uvedl mluvčí meteorologické služby Pat Slattery. Ničily automobily a rozbíjely okna.

Místní úřady uvedly, že v úterý odpoledne se našlo tělo 17letého chlapce, kterého voda už v pondělí v noci spláchla do odvodňovací stoky poté, co oblast zasáhly lijáky.

Desítky tisíc lidí bez proudu

Bouře provázené silným větrem a deštěm či krupobitím nejsilněji zasáhly stát Illinois, kde způsobily záplavy a vyvracely stromy. Požáry zažehnuté blesky způsobily chaos v dopravě a přerušily dodávky elektřiny. V Chicagu byly odloženy nebo zrušeny stovky letů.

Kolem 400 000 lidí bylo bez proudu. Ještě v úterý odpoledne se bez elektřiny muselo obejít 153 000 lidí, hlavně jižně od Chicaga.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám