Hlavní obsah

Zabil jsem 40 lidí, oznámil policii Američan

Fresno

Americká policie dál vyšetřuje 51letého muže, kterého už obvinila z nájemných vražd devíti lidí ve státě Kalifornie. Jose Manuel Martinez tvrdí, že v průběhu několika desetiletí zabil 40 lidí. Uvedla to agentura AP.

Foto: ČTK/AP

Jose Manuel Martinez

Článek

„Nejsme si počty jisti,“ řekl AP jeden z vyšetřovatelů a dodal, že vyšetřování pokračuje. Martinezova matka obviněním nevěří. „Můžu jen říct, že ne všechno, co říká, je pravda,“ uvedla Loreta Fernandezová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Martinez byl zatčen loni po překročení hranice z Mexika do Arizony. Byl převezen do Alabamy, kde ho čeká soud kvůli obvinění z vraždy. Jakmile se ale rozkřiklo, že byl zatčen, začali se k němu sjíždět vyšetřovatelé i z dalších států USA, uvedla AP.

Podle médií pracoval jako nájemný vrah pro drogový kartel. V Kalifornii, kde žil na venkově, měl mezi lety 1980 a 2011 zabít devět lidí ve věku 22 až 56 let. Jedna z jeho údajných obětí byla ve svém domě zastřelena i se svými čtyřmi dětmi.

Kromě obvinění z vražd má Martinez, vězněný už v roce 2007 za krádež a kvůli drogám, v Kalifornii na krku ještě obvinění z pokusu o vraždu a z únosu. Za to mu hrozí trest smrti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám