Hlavní obsah

Policista při potyčce zastřelil hasiče, kolemjdoucí to natočili

Na internetu se objevily záběry z incidentu, při kterém kansaský policista zastřelil hasiče v civilu, jehož se předtím snažil zpacifikovat. Událost se stala již na počátku loňského prosince. Hasič, který osudného večera oslavoval nedávnou svatbu, se policistovi vzepřel a začal jej mlátit do obličeje. Záznam končí dvěma výstřely, které se ukázaly být smrtelné. Uvedl New York Daily News.

Policie Kansas

 
Článek

Policie zveřejnila záběry minulý týden poté, co soud v Jackson County případ projednal a 42letého policistu Donalda Hubbarda z ničeho neobvinil.

Záznam pořídil jeden z kolemjdoucích. Na začátku incidentu je vidět, že policista má navrch, po chvíli se ale 26letý hasič Anthony Bruno vzepře a povalí policistu na zem a začne ho bít.

Na snímku je slyšet autor videa, který na hasiče křičí: „Hej chlape, nemlať toho policajta!“ Ten jeho výzvu neuposlechl a mlátil dál hlava nehlava. Poté jsou mimo záběr slyšet jen dva smrtelné výstřely, které mířily na hruď čerstvě ženatého muže.

Incident začal potyčkou s taxikářem 

Z vyšetřování vyšlo najevo, že Bruno onoho večera oslavoval společně s nevěstou nedávnou svatbu. Navštívili restauraci a z ní si zavolali taxi. Jel s nimi i Brunův bratranec, který byl opilý do němoty.

Bruno se začal dohadovat s taxikářem, jak to bude s penězi za odvoz jeho bratrance. Tím začal celý problém. Manželka tvrdí, že ji taxikář urazil a hodil peníze do obličeje. Kvůli tomu jej Bruno udeřil.

Hubbard byl tou dobou poblíž na pochůzce, situace si všiml a začal úřadovat. Brunovi se pokusil nasadit pouta. Po celou dobu záznamu se zdá, že má policista vše pod kontrolou, poté ho však Bruno přetočí na záda, chytí pod krkem a začne levou rukou mlátit do hlavy.

Hasič zlomil policistovi očnici a lícní kost

„Nevím, kolikrát mě udeřil, ale začal jsem mít mdloby,“ řekl Hubbard vyšetřovatelům.

„Dál mě mlátil a já jsem začal ztrácet vědomí. Myslel jsem si, že toho nenechá, dokud mě nezabije,“ pokračuje Hubbard. „Bál jsem se o život, vytáhl jsem zbraň a dvakrát vystřelil,“ dodal Hubbard.

Jednou z přihlížejících byla zdravotní sestra, která začala okamžitě s první pomocí. Za chvíli se připojili další policisté, kteří přijeli později.

„Nenechte mě umřít,“ žádal je Bruno. Poté byl převezen do nemocnice, kde střelným zraněním podlehl. Sestra, která se hasičovi snažila zachránit život, prohlásila, že zasahující policista Hubbard udělal, co měl.

Reklama

Výběr článků

Načítám