Hlavní obsah

Lékařka varovala policii před střelcem z denverského kina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denver

Psychiatrička varovala policii před Jamesem Holmesem, který loni koncem června zabil v coloradském kině 12 lidí a 70 dalších zranil. Lynne Fentonová čtyři týdny před masakrem policii upozornila na to, že Holmes má vražedné sklony, napsala v noci na pátek agentura AP.

Foto: Reuters

James Holmes u soudního jednání v polovině března

Článek

Informace pochází z dokumentů, které ve čtvrtek soud na žádost médií zveřejnil.

Fentonová policii rovněž řekla, že jí Holmes, tehdy univerzitní student neurologie, vyhrožoval v e-mailech a textových zprávách.

Žena, která Holmese léčila, už dříve uvedla, že kontaktovala několik členů univerzitního týmu BETA, jenž zkoumá lidské chování a jeho nebezpečné projevy. Má na starosti také možné hrozby škole. V týmu je několik členů z různých oddělení coloradské univerzity, kde sama působila. [celá zpráva]

Fentonová několikrát telefonovala lidem z týmu BETA během prvních deseti dnů června. S některými jeho členy se setkala osobně, tým se však nesešel.

Holmes se před týdnem pokusil dosáhnout dohody s obžalobou, ta to ale odmítla a v pondělí uvedla, že nadále požaduje pro střelce trest smrti. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám