Hlavní obsah

V Oklahomě odhalili plány dalšího masakru, u studenta našli pušku

• Aktualizováno

Policie v oklahomském městě Bartesville našla v domě 18letého studenta Sammieho Eaglebeara Chaveze malorážku a plány na útok proti místní škole. Chavez byl zatčen a obviněn z plánování ozbrojeného útoku. Informovali o tom vyšetřovatelé v Oklahoma City.

Foto: ČTK/AP

Sammie Eaglebear Chavez

Článek

Zpráva z Oklahomy přišla krátce po masakru v základní škole v Newtownu ve státě Connecticut, kde dvacetiletý střelec připravil v pátek o život dvacet dětí a šest dospělých.

Někteří oklahomští zastupitelé v reakci na novou vlnu násilí navrhli, aby učitelé a zaměstnanci škol směli nosit zbraně. Na návrhu příslušného zákona pracuje republikánský člen Sněmovny reprezentantů Mark McCullough.

K dalšímu znepokojivému incidentu došlo ve městě Guthrie, rovněž ve státě Oklahoma. Na místní střední škole byl zadržen student, který minulý týden poslal výhrůžné vzkazy školnímu shromáždění. "Po střelbě v Connecticutu nemůžeme brát nic na lehkou váhu," komentoval případ šéf místní policie Damon Devereaux. Jméno studenta nebylo vzhledem k jeho věku zveřejněno.

Bartesvillský student Chavez byl umístěn do vazby s kaucí ve výši jeden milión dolarů. Před soudem má stanout v polovině ledna. Podle vyšetřovatelů svým kamarádům navrhoval, aby pod vymyšlenou záminkou přilákali do auly co nejvíc spolužáků, které pak postřílejí. Ke dveřím chtěl údajně umístit bomby, které by odpálil po příjezdu policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám