Hlavní obsah

Americká televize odvysílala v přímém přenosu sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Phoenix
Aktualizováno

Americká televize Fox News se omluvila za přímý přenos policejní honičky, v jejímž závěru pronásledovaný řidič obrátil zbraň proti sobě a střelil se do hlavy. Televize pak přenos přerušila.

Americká televize odvysílala sebevraždu v přímém přenosuVideo: Foxnews.com

 
Článek

Televize živě vysílala záběry policejní honičky, která začala v arizonském Phoenixu. Video bylo pořízeno z vrtulníku. Po 113 kilometrech pronásledování řidič sjel z dálnice I10 na polní cestu a zastavil, vyběhl z vozu ven, vytáhl pistoli, namířil ji na pravou stranu hlavy a stiskl kohoutek. Pak padl obličejem k zemi.

Moderátor Shepard Smith poté několikrát vykřikl, aby režie přenos přerušila. Televize odvysílala reklamní znělku a Smith se pak za incident omluvil. "Opravdu jsme to pokazili a všichni se moc omlouváme," řekl podle agentury Reuters divákům. "Tohle nepatřilo do televize," řekl.

Mluvčí policie ve Phoenixu Tommy Thompson k závěru případu uvedl: „Vystoupil z auta a zastřelil se. Snaha oživit ho nebyla úspěšná a byl prohlášen za mrtvého na místě. Zatím neznáme jeho identitu.“

Thompson dodal, že policisté muže pronásledovali poté, co v pátek ukradl vůz zaparkovaný před restaurací, kde na majitele namířil pistoli. Policisté vůz vystopovali. Při pronásledování muž na policisty i policejní vrtulník střílel, nikdo ale nebyl zraněn.

Incident okamžitě vyvolal vlnu reakcí na internetu, podle Reuters převážně negativních. "Jediný důvod, proč se záběry z pronásledování vysílají, je ten, že je možné, že dojde k nehodě. Ukazovat násilí pro násilí není informace," tvrdí v komentáři k článku na webu Gawker, podle jehož autora je sporné video sice nepříjemnou, ale přesto informací.

Fox News je známá tím, že přebírá od policie záběry honiček. Častým zvykem je ale podobné přenosy vysílat s mírným zpožděním.

Reklama

Výběr článků

Načítám