Hlavní obsah

Pachatele brutální šikany zachycené na videu udal jeho otec

Chicago

Skupinu sedmi amerických teenagerů, kteří brutálně napadli svého vrstevníka asijského původu a video z napadení zveřejnili na internetu, zadržela chicagská policie. Záznam šikany shlédlo přes půl miliónu lidí. Mezi nimi byl i otec jednoho z pachatelů, který podle stanice ABC pomohl policii útočníky dopadnout.

BEZ KOMENTÁŘE: Otec udal svého syna, když viděl na internetu záznam šikany

 
Článek

„Jakmile jsem viděl to video, musel jsem volat policii. Udělal jsem, co bylo správné,“ prohlásil Michael Palomino, otec 17letého hocha, který nyní spolu se spolužáky čelí obvinění z těžkého ublížení na zdraví a loupeže. Palomina, jenž 30 let pracuje jako zástupce šerifa, na video upozornili příbuzní.

Útok se udál předminulou neděli za jednou ze základních škol v Chicagu. Sedm školáků ve věku 15 až 17 let s kapucemi na hlavách napadlo podobně starého hocha asijského původu. Okradli ho, rasisticky ho uráželi a opakovaně jej bili a kopali do něj. Mladík se pokusil utéct, ale dopadli ho a znovu do něj kopali. Mezi útočníky byla i jedna dívka. Napadenému se nakonec přeci jen podařilo uniknout a skončil v nemocnici.

Skupina teenagerů je ve vazbě. Rodiče nemají na zaplacení stotisícových kaucí. Podle Palomina jsou však vyšetřovatelé vůči pachatelům příliš tvrdí. O synovi tvrdí, že nebyl agresorem.

„Dělají z něj agresora v celém videu, ale tím on není.  Je mu 17 let, snaží se z něj udělat odstrašující případ,“ uvedl Palomino ABC. Doplnil, že syn mu při setkání ve věznici řekl, že udělal správně, když ho nahlásil.

Policie s názorem otce nesouhlasí. „Je to jasné davové násilí. Účastníci se navzájem povzbuzovali. To je nepřijatelné,“ prohlásil policejní zástupce Garry McCarthy.

Reklama

Výběr článků

Načítám