Hlavní obsah

Letadlo se po nárazu do hory proměnilo v ohnivou kouli. Natočila to kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Phoenix

Východně od amerického Phoenixu narazilo ve středu do vrcholku Pověrčivých hor (Superstition Mountains) malé dvoumotorové letadlo Rockwell AC 69. Na palubě bylo šest lidí včetně tří dětí. Zřejmě nikdo nepřežil. Stroj, který krátce předtím načerpal palivo, po nárazu explodoval, uvedl list Los Angeles Times.

Článek

Stroj havaroval kolem 18:30 místního času. Do oblasti byly vyslány vrtulníky, aby pátraly po případných přeživších, protože místo je jinak nepřístupné. I když byly použity pátrací světlomety, žádné stopy po přeživších se nenašly.

Stroj krátce předtím doplnil palivo na letišti Falcon Field v Mese. Pilot tam také naložil tři děti. Na palubě stroje byli dále mechanik a ještě jeden dospělý.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky havárie letadla v ArizoněVideo: Reuters

Svědkem nehody byl Lou Adams, který stanoval v horách. "Slyšel jsem zvuk motoru, něco, co neznělo dobře. To přitáhlo moji pozornost. Viděl jsem, jak (letadlo) spadlo z oblohy. Viděl jsem ohnivou kouli,“ uvedl Adams.

Dodal, že po zemi je odlehlá oblast takřka nepřístupná, je jako starý Divoký západ.

Reklama

Výběr článků

Načítám