Hlavní obsah

Pilot se zasekl na WC, pomoc cestujícího vyvolala teroristický poplach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

K dramatické, ale nakonec úsměvné události došlo na palubě letadla letícího z Ascheville v Severní Karolíně do New Yorku. Pilot si těsně před přistáním odskočil na záchod, odkud se však nemohl dostat ven.

Článek

Následně bušil na dveře a snažil se přivolat pomoc. To se mu podařilo, oslovil však jednoho cestujícího, který u kopilota nevyvolal příliš důvěry.

Klepal totiž na dveře kokpitu letadla a sděloval informaci o nešťastné nehodě s „cizím akcentem“, což u muže třímající knipl letounu plného pasažérů vyvolalo strach z teroristického útoku. Své podezření také hned oznámil kontrolní věži na letišti La Guardia, kde se s letounem chystali přistát.

„Kapitán zmizel vzadu a já tu mám někoho se silným cizím akcentem,“ hlásil kopilot věži. Cestující vysvětlil přes dveře, co se stalo, ale kopilota stále nepřesvědčil. Také věž mu doporučila vyhlásit stav nebezpečí a okamžitě přistát.

Tady kapitán osobně, šel jsem na toaletu a západka u dveří se zlomila, musel jsem se s tím poprat, abych otevřel dveře.
kapitán letadla

Muže, který se snažil pomoci, do kabiny vůbec nepustil. Byl jím cestující sedící v přední řadě, který lamentování uvízlého pilota slyšel. „Hrozba“ byla zažehnána až poté, co se pilotovi podařilo vyrazit dveře od toalety a usednout zpět za knipl.

„Tady kapitán osobně, šel jsem na toaletu a západka u dveří se zlomila, musel jsem se s tím poprat, abych otevřel dveře. Nic se neděje, není žádná hrozba,“ hlásil kapitán věži. Po přistání letadlo navštívili i agenti FBI, všichni se však shodli, že šlo o nedorozumění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám