Hlavní obsah

Američan uřezal postiženému synovi hlavu

– Washington

Policie ve městečku Thibodaux v americkém státě Louisiana obvinila z vraždy prvního stupně 30letého Jeremiaha Lee Wrighta. Muž v neděli zabil svého sedmiletého syna, který byl odkázán na vozík a pomoc druhých. Otec synovi v době, kdy byla matka na nákupech, pilou oddělil hlavu od těla, informovala stanice CNN.

Článek

Sedmiletý Jori Lirette měl mozkovou obrnu a další nemoci. Nemohl mluvit, byl odkázán na vozík a pomoc druhých, živili ho přes hadičku. Jeho hlavu objevil v neděli po poledni místní dobrovolný hasič projíždějící kolem rodinného domu v Thibodaux.

Na místo přivolaní policisté si zprvu nebyli jisti, zda je hlava skutečná. „Když přijeli, Jeremiah Lee Wright stál na zápraží a tvrdil policistům, že se jedná o žert a hlava je atrapa,“ popsal vyšetřovatel Ricky Ross. Později se však otec k vraždě syna přiznal. To už policisté našli i chlapcovo tělo v umělohmotném pytli a pilu, o níž se domnívají, že byla vražednou zbraní.

„Během výslechu Wright řekl, že se o chlapce roky staral, ale pak ho přestal vnímat jako svého syna, viděl v něm jen neživotný předmět. S matkou dítěte měl nějaké spory. Jeho hlavu vystavil (na ulici) schválně, aby ji viděla,“ uvedl policejní šéf Scott Silverii.

Právě matka Jesslyn Liretteová tělo identifikovala podle fotografií pořízených policií. V době vraždy byla na nákupech, a když přijela, přístup k svému domu našla obehnaný policejní páskou. „Byl tou nejdůležitější osobou v mém životě. Zřejmě to nejlepší, co mě kdy potkalo,“ řekla v slzách o zavražděném synovi v pondělí před novináři.

Podle Silverii to nebylo poprvé, co byli do domu voláni strážci zákona. Poprvé se tak stalo před měsícem po domácí hádce kvůli penězům, upřesnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám