Hlavní obsah

Želvy zablokovaly provoz na Kennedyho letišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Asi 150 želv zablokovalo ve středu provoz na newyorském Kennedyho letišti. Na ranvejích hledaly místo, kde nakladou svá vejce. Desítky letů byly odloženy, pomalu se pohybující procesí želv přinutilo kontrolní věž přesunout odlety na jinou startovací dráhu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Želvy zablokovaly provoz na Kennedyho letištiVideo: Reuters

 
Článek

"Ustoupili jsme před matkou přírodou," komentoval incident mluvčí letištní správy Ron Marsico. Personál letiště nakonec zoufalá zvířata posbíral a odnesl je na nedaleké pláže. Letový řád se vrátil k normě po půl hodině.

Migrace želv diamantových se na letišti odehrává každý rok, protože přistávací plochy jsou rozloženy na rozhraní členitého atlantického pobřeží a pobřežní přírodní rezervace. Na přelomu června a července se želvy vydávají na pochod z nedaleké zátoky na mořské pláže ke kladení vajec.

Želvích procesí si povšimli piloti už ráno, některá letadla pár exemplářů přejela. Jiné stroje na ranvejích kličkovaly tak dlouho, až se musely vrátit zpět k terminálu.

"Doufáme, že příští rok budou želvy rychlejší," komentovala zdržení odletů letecká společnost JetBlue.

Reklama

Výběr článků

Načítám