Hlavní obsah

Fanatičtí baptisté děkují Bohu za střelce na americkou kongresmanku

Novinky,
Aktualizováno

Baptisté z Westboro známí svým radikalismem a protesty proti gayům, děkují střelci z Arizony, že postřelil kongresmanku Gabrielle Giffordsovou a zabil federálního soudce Johna Rolla. Vyjádřili to na své stránce, kde píší - Díky Bohu za střelce – šest mrtvých.

Článek

Nejde o projev černého humoru, ale náboženského fanatismu tálibánského ražení a ukázku vypjaté politické situace v USA poté, co se chopil moci Barack Obama. I šerif arizonského okresu Pima Clarence Dupnik naznačil, že vypjatá rétorika a střety mezi republikány a demokraty mohly být rozbuškou, která vedla ruku střelce.

Na plakátu fanatických baptistů stojí: Bůh vybral tuto hůl na vaše hříchy! Bůh seslal střelce.

Podle nich je o Boží odplatu za právní postup a politické kroky Kongresu proti této církvi útočící na homosexuály.

„Bůh seslal střelce, aby vás zabil, a nyní sedí na nebi a směje se,“ stojí v prohlášení církve, kde se dále píše: „Váš federální soudce je mrtev a vaše kogresmanka, pyšná hříšnice propagující buzny a vraždění (nenarozených) dětí, bojuje o život. Bůh se sám mstí na tomto vzpurném domě a naše církev se modlí za vaše zničení - více střelců, více hromadících se mrtvých těl, mladých, starých, vůdců i následovníků – všech. Za svou zkázu si můžete sami“.

Střelec mohl reagovat na napjatou politickou situaci

Letáček obskurní církve jen potvrzuje vypjatou atmosféru v USA. I šerif z okresu Pima, kde 22letý střelec útočil, přičemž zabil šest lidí a dalších dvanáct jich zranil, připouští, že atmosféra politické nenávisti v Arizoně mohla být faktorem, který přispěl k tragédii.

„Vztek, nenávist a bigotnost, která je v této zemi, začíná být odporná,“ řekl šerif Clarence Dupnik, také demokrat, jako politička. Ještě dodal: „Naneštěstí se Arizona stala jejím hlavním městem. Stali jsme se Mekkou předsudků a bigotnosti."

Foto: Profimedia.cz

Kongresmanka Gabrielle Giffordsová

Nenávist zasáhla místo už dříve. Loni v březnu byla vypleněna kancelář Giffordsové poté, co pobouřila arizonské konzervativce podporou reformy zdravotnictví, se kterou přišel prezident Barack Obama

Arizona je baštou republikánů, volí je tam dvě třetiny lidí.

Při střelbě zahynul třiašedesátiletý arizonský soudce, třicetiletý asistent političky a tři účastníci mítinku ve věku 75 až 80 let. Po převozu do nemocnice svým zraněním podlehla i devítiletá dívka. Byla vnučkou významného hráče baseballu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám