Hlavní obsah

Bolívijský prezident při fotbalové exhibici nakopl soupeře do rozkroku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

La Paz

Bolívijský prezident Evo Morales se dostal pod palbu kritiky, která však nesouvisí s politikou, nýbrž s fotbalem, který Morales zbožňuje. Ani láska ke hře mu ale nezabránila v nesportovním činu, jaký předvedl během přátelského utkání. Protivníkova hráče mimo hru nakopl do rozkroku.

Článek

Prezidentův tým se v neděli v La Paz, kde sídlí vláda, utkal s mužstvem politiků, které vedl starosta města Luis Revilla.

Po pěti minutách hry se hráč číslo dvě ve žlutém dresu Gustavo Cartagena střetl s prezidentem, přičemž došlápl na jeho pravou nohu. O chvíli později následovala Moralesova odplata, kterou zachytil divák na video. Prezident přišel ke Cartagenovi a kolenem ho nakopl do rozkroku. Cartagena se v bolestech skácel k zemi a Morales odkráčel.

Podle médií šla od té doby hra z kopce a atmosféra znatelně ztěžkla. Než zápas za nerozhodného stavu 4:4 skončil, vykázal rozhodčí do šaten dva hráče na každé straně včetně Cartageny a jednoho z prezidentových osobních strážců.

Podle deníku La Razón se dokonce ochranka po zápase pokusila Cartagenu zatknout, ale hned ho pustila, když zasáhl starosta Revilla.

Morales faulu, za který se obyčejně vylučuje, nelitoval. “Nahrál jsem a najednou jsem dostal ránu. Nebylo to poprvé, co se to stalo,” řekl. “Je to hra,” reagoval Cartagena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám