Hlavní obsah

Brazilského policejního šéfa zastřelili v průběhu živého vysílání rádia

Brazilský policejní ředitel Clayton Leao Cháves byl ve středu zastřelen cestou do práce, právě když poskytoval telefonický rozhovor místnímu rádiu Lider FM. V živém vysílání rozhlasové stanice ve městě Camacari se náhle ozve střelba a hlas policisty umlkne. Vzápětí je slyšet jen křik jeho manželky. Informaci přinesl britský Guardian.

Článek

„Slyšel jsem výstřely,“ řekne v šoku v živém vysílání jeden z moderátorů, kteří se Chávese vyptávali na postup v jednom kriminálním případu a zvýšení bezpečnostních opatření.

„Našemu řediteli se stalo něco vážného. Nemůže to být jinak,“ prohlásil moderátorův kolega u mikrofonu. „Ředitel s námi právě hovořil. Nevíme, co se stalo. Pláče tam žena,“ dodal moderátor.

Vedení rozhlasu operativně rozhodlo, aby byl po střelbě příjem z mobilního telefonu policisty dále vysílán. Po výstřelech je slyšet, jak Chávesova manželka propukla v pláč a někdo ji začne utěšovat. Pak se spojení s telefonem přerušilo.

Ve městě se vzmáhá organizovaný zločin

Jak později uvedl moderátor Marco Antonio Ribeiro, rozhovor se měl týkat policejních opatření proti organizovanému zločinu, konkrétně rozsáhlému pašování drog. „Interview se mělo konat ve studiu, ale (ředitel) to nestihl,“ řekl Ribeiro.

Podle následného vyšetřování toho, co se vlastně stalo, vyšlo najevo, že Cháves byl ve svém autě napaden střelci, kteří po činu prchli v bílém volkswagenu.

V Camacari žije asi 230 tisíc lidí a podobně jako další města regionu i zde se úřady potýkají s rostoucí kriminalitou a obchodováním s drogami, především kokainem.

V závěrečném stanovisku stanice stojí: „ Lider FM každodenně informuje o dění ve městě. Naneštěstí jsme dosáhli bodu, kdy se sám policejní šéf stal obětí atentátu.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám