Hlavní obsah

Kus ledu upadlý zřejmě z letadla trefil dům v Nevadě

– Las Vegas

Značný šok utrpěl manželský pár z předměstí Las Vegas v americké Nevadě, když jim na dům spadl velký kus ledu, který vypadl zřejmě z letadla a prorazil díru do střechy jejich garáže. Oznámila to agentura AP.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Článek

Penny a Bill Whiteovi odhadují, že létající ledová kra mohla vážit zhruba 14 až 18 kilogramů a zatím mají hlavně radost, že se nikomu nic nestalo. Led prý rozbil střechu na garáži a rozdrtil plynové potrubí.

Mluvčí federálního leteckého úřadu Ian Gregor připustil, že led upadl patrně z letadla přistávajícího na mezinárodním letišti McCarran. Podle něj šlo zřejmě o kus ledu, který se nakumuloval poblíž palubních záchodů.

Jde ovšem o výjimečný případ - sám prý slyšel jen o čtyř až šesti podobných nehodách za poslední tři roky.

Zcela výjimečné nejsou ani případy, kdy byli lidé zasaženi zmrzlými exkrementy, které byly vypuštěny nebo se při poruše uvolnily z palubních záchodů. V žargonu pilotů se této směsi zmražených výkalů promíšených s chemikáliemi říká "modrý led".

V USA bylo mezi lety 1979 a 2003 údajně dokumentováno nejméně 27 takových incidentů. "Modrý led" se dostal i do jednoho z dílů amerického televizního seriálu Odpočívej v pokoji, kdy zmražený kus fekálií zasáhne nevinného chodce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám