Hlavní obsah

Byl Michael Jackson pedofil? Američtí politici se o to pohádali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Demokratická kongresmanka z Texasu a její stranický kolega z New Yorku se do sebe ostře pustili ve sporu o tom, jak hodnotit Jacksonův osobní život. Na veřejném rozloučení se zpěvákem ve Staples Centre Sheila Jackson-Leeová (59) bránila popovou legendu před Peterem Kingem (65), který označil Jacksona za pedofila.

Článek

„Jako členka Kongresu USA mohu říci, že známe právo. Člověk je nevinný až do doby, dokud mu soudy neprokáží vinu,“ řekla černošská republikánka s odkazem na rozsudek z roku 2005, jímž ho soud obvinění z pedofilie zbavil.

Leeová narážela na Kinga, který v den pohřbu řekl, že nechápe mediální šílenství okolo hvězdy, u které lidé rádi přehlížejí temnou stránku jeho osobnosti. „Byl perverzní, obtěžoval děti a byl to pedofil. Nechápu, proč se mu věnuje tolik pozornosti, den co den. Co to vypovídá o naší zemi? Myslím, že jsem až příliš korektní,“ prohlásil kongresman, jehož ostré věty televize prostříhávala do přímého přenosu z rozloučení s Jacksonem.

Vystoupení Leeové část amerického tisku označila za nejslabší článek programu. Politička oznámila, že Sněmovna reprezentantů projedná Rezoluci 600, která má Jacksonovi přiznat tzv. status americké legendy. „Hovoří o Michaelovi Jacksonovi jako o americké legendě a hudební ikoně, světovém humanitárním pracovníkovi a někom, kdo bude oslavován na věky věků,“ řekla.

„Nemám nejmenší důvod vzít něco ze svých slov zpět,“ zdůraznil včera King, na nějž se snesla sprška výtek a kritiky od zpěvákových fanoušků.

Reklama

Výběr článků

Načítám