Hlavní obsah

Jacksonova rodina chce druhou pitvu

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Rodina zesnulého zpěváka Michaela Jacksona chce druhou pitvu jeho těla. Příbuzným krále popu jde podle rodinného přítele reverenda Jesse Jacksona o nezávislé posouzení okolností zpěvákovy smrti.

Foto: ČTK

Michael Jackson během amerického Super Bowl v Pasadeně v roce 1993

Článek

Reverend Jackson, známý aktivista v oblasti lidských práv, uvedl, že se Michaelově rodině nezdají aktivity osobního lékaře zpěváka Conrada Murraye. Ten měl podle různých zpráv Jacksonovi předepisovat množství léků a údajně měl dokonce zpěvákovi podat krátce před smrtí injekci dolsinu. Murraye v pátek tři hodiny marně hledala policie.

Jedenapadesátiletý lékař údajně žil ve zpěvákově domě, ovšem žádný z příbuzných Jacksona ho více než rok neviděl. Uřad koronera v Los Angeles v pátek místního času vydal po pitvě Jacksonovo tělo rodině, ale ta žádné podrobnosti o pohřbu neoznámila. Výsledky pitvy nebyly jednoznačné a vyšetřovatelé čekají na dodatečné testy, jejichž výsledky mohou být známy až za šest týdnů.

Jacksonova rodina se po úmrtí Michaela sešla v rodinném domě v kalifornském Encinu, kde nepochybně přišly na přetřes i otázky ohledně péče o Jacksonovy tři děti a majetek. Reverend Jackson prohlásil, že zpěvákova rodina chce vyjasnit, co se stalo mezi tím, kdy šel Michael spát a kdy zemřel. V mezidobí měl být u něj Murray. Sám dodal, že Jackson byl v dobré kondici a denně tři až čtyři hodiny cvičil.

Tříhodinová pitva provedená úřadem losangelského koronera vyloučila cizí zavinění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám