Hlavní obsah

SlovTek u Veľkého Krtíše, policie obvinila Čecha kvůli drogám

Právo, Novinky, ČTK, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Na louku nedaleko jihoslovenského Veľkého Krtíše se od pátečního večera prozatím sjelo 500 až 700 účastníků technoparty SlovTek, obdoby českého CzechTeku. Informaci Právu potvrdil mluvčí slovenské policie Martin Korch. Policie zadržela na místě muže ze Zlína. Obvinila ho z držení drog.

Článek

Situaci monitoruje několik desítek policistů, vážnější potíže však dosud nebyly zaznamenány. "Technaři si zde pronajali dvouhektarový pozemek. Situaci monitorujeme a v případě ohrožení majetku, nebo narušení veřejného pořádku je policie připravena zasáhnout. Zatím se však nic takového nestalo," uvedl Korch.

Na místě parkuje asi 80 automobilů, celkově se tam pohybuje 500 až 700 lidí. Policie předvedla tři osoby (dva Slováky a jednoho Čecha) pro podezření z drogové trestné činnosti. "Šlo asi o marihuanu," komentoval mluvčí.

Obvinění Čecha

Při příjezdu na místo účastníky akce kontrolovalo asi deset policistů se psem, zda nemají zbraně, nebo drogy. U mladíka ze Zlína našli policisté cigaretu marihuany a psychotropní houby, vzápětí ho obvinili z držení drog

"Policie zjistila, že pozemek je pro účely této party řádně pronajatý," uvedl mluvčí banskobystrické policie Luboš Podlesný.

Policie se ještě chystá prověřit, zda jsou v pořádku všechny náležitosti kolem pronájmu louky mezi vesnicemi Žihľava a Veľké Zlievce, která je dějištěm SlovTeku.

Pomalý rozjezd

Technoparty se rozbíhá jen pozvolna, hlasitou hudbu prozatím není příliš slyšet. Zaparkované karavany mají většinou italské, německé a francouzské poznávací značky, ozývá se také čeština. Jeden z řidičů nezvládl svou Avii, která se převrátila do příkopu.

Řada slovenských technařů dorazila na SlovTek obyčejnými linkovými autobusy. Očekává se ještě příjezd příznivců techna z Rakouska;  Francouzů, jejichž přítomnost policie monitorovala v pátek v Bratislavě, kde se utábořili pod Starým mostem.

Technaři se začali na Slovensko přesouvat poté, co česká policie před týdnem rozehnala akci CzechTek u Tachova. Na louce u Veľkého Krtíše chtějí podle dosavadních informací zůstat několik dnů. Místo, kde se bude SlovTek konat, vyšlo najevo až v pátek večer. Na hranicích Slovenska se všemi okolními státy ale již několik dnů trval kvůli očekávanému příjezdu technařů zpřísněný režim kontroly.

Reklama

Související témata:

Související články

Slovenská policie nezná místo konání SlovTeku

Nelegální akce technařů SlovTek začne v noci na sobotu, případně v sobotu ráno v okolí Žiliny, Trenčína nebo u Banské Bystrice. Přesné místo zatím slovenská...

Výběr článků

Načítám