Hlavní obsah

Sexuální práce je práce. Prostitutky v Paříži demonstrovaly proti pokutování klientů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve francouzské metropoli o víkendu demonstrovali poskytovatelé sexuálních služeb. Požadují zrušení zákona, který umožňuje pokutovat jejich klienty, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sexuální pracovnice a pracovníci v Paříži vyšli do ulic. Požadují zrušení zákona penalizujícího zákazníkyVideo: AP

 
Článek

„Zastavte agresory, ne naše klienty,“ stálo třeba na jednom z transparentů, který demonstranti nesli v průvodu v centru Paříže.

„Sexuální práce je práce, zastavte pokrytectví, respektujte naši volbu,“ hlásaly další transparenty.

Cílem protestu je zrušení zákona, který ve Francii už dva roky umožňuje pokutovat zákazníky prostitutek a prostitutů pokutou 1500 eur (38 tisíc korun). Při opakovaném přistižení pak zákazníkovi hrozí pokuta do maximální výše až 3750 eur (95 tisíc korun).

Socialistická poslankyně Maud Olivierová, která zákon iniciovala, ho tehdy označila za nezbytný, aby „nebylo možné pokládat za normální nákup něčího těla“. [celá zpráva]

Prostitutky ovšem argumentují, že kvůli zákonu si dost nevydělají, chodí k nim méně klientů, takže si mezi nimi nemohou vybírat. To v důsledku znamená více nechráněného sexu a násilí, tvrdí kritici zákona.

Protest navázal na podobnou akci z loňska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám