Hlavní obsah

V rybníce našli 100 kilogramů falešných dvoueurových mincí

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Téměř 9000 kusů falešných dvoueurových mincí našli slovenští policisté tento týden v rybníce u města Veľký Šariš na východním Slovensku.

V rybníce našli 100 kilogramů falešných euromincíVideo: TV Markíza

 
Článek

„V rybníce bylo nalezeno přes 8900 kusů mincí o celkové váze téměř 100 kilogramů,“ řekla televizi Markíza prešovská policejní mluvčí Jana Migaľová.

Podle televize na falešné mince v rybníce upozornil policii někdo z kriminálního prostředí. Rybník u obce byl několik dní ohrazen policejní páskou. Obyvatelé si původně mysleli, že policie zde našla mrtvolu. Obyvatelé vylučují, že by mince vyrazil někdo z města. „To pochybuji. Máme zde všelijaké odborníky, ale takové ne,“ řekl primátor města František Bartko.

Mince jsou už na první pohled falešné. Vnitřní část se dá od prstence oddělit a na rozdíl od originálu nejsou falešné mince magnetické. Při placení v obchodě by si však běžný člověk rozdílu nemusel všimnout. „Stovku si zkontroluji, ale mince jsem ještě nikdy nekontroloval,“ připustil místní obyvatel.

Televize Markíza konstatovala, že policistům se určitě nepodařilo vylovit z rybníka všechny mince. „Není vyloučeno, že rybník budou nyní obléhat hledači pokladů. Nalezené falešné mince však budou muset odevzdat na policii,“ upozornila televize.

Reklama

Výběr článků

Načítám