Hlavní obsah

Indický umělec poslal Francii vzkaz v písku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý indický umělec Sudaršan Patnaik vzdal v sobotu hold obětem pařížských teroristických útoků, které si vyžádaly přes 130 obětí a další stovky zraněných. Z písku vytvořil čtyři dlaně nesoucí jasné vzkazy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indický umělec vzdal svým dílem hold obětem masakru v PařížiVideo: Reuters

 
Článek

„Stop terorismu“ a „Modlete se za pařížské oběti“ je výrazným písmem napsáno v písku na díle vytvořeném ve městě Bhuvanéšvar ve státě Urísa. Projevil tím účast a vyjádřil lítost nad páteční tragédií ve francouzské metropoli.

Patnaik své písečné dílo ozdobil také symbolem Eiffelovy věže, kterou krátce po sérii teroristických útoků v Paříži osobitě ztvárnil také francouzský umělec Jean Jullien. Jeho kresba nese název Peace for Paris (Mír pro Paříž). [celá zpráva]

„Tato socha vzdává hold obětem stále se rozrůstajícího terorismu ve světě. Odsuzuji teroristické útoky v Paříži, protože se jedná o útok na nevinné lidi. Tato socha je výzvou k zastavení terorismu,“ řekl Patnaik.

Indický umělec je známý svými reakcemi na aktuální dění ve světě. V roce 2010 například vytvořil písečnou sochu na téma epidemie prasečí chřipky a v roce 2013 zase ozdobil pláž v Bhuvanéšvaru pískovým portrétem papeže Františka.

Loni v lednu vymodeloval jezdce formule 1 Michaela Schumachera se vzkazem: Brzy se uzdrav. Reagoval také na pád malajského letadla. Na tuto sochu napsal: Zázraky se dějí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám