Hlavní obsah

Pětiletá dívka vyšplhala na skálu a zachránila po autonehodě matku i bratra

Novinky, tov

Za hrdinku považují v Kanadě pětiletou dívku Lexi. Když se při autonehodě zřítilo auto ze skály a její matka i malý bratr byli v bezvědomí, dokázala bosá vyšplhat na třináctimetrovou skálu, dostat se zpátky na silnici a přivolat pomoc, napsal deník Metro.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Matka malé Lexi zřejmě na silnici nedaleko Calgary upadla do mikrospánku a sjela s SUV ze skály. Auto se asi po třinácti metrech zastavilo o strom.

Řidička si při havárii zlomila dva obratle a byla v bezvědomí. Teprve desetitýdenní bratr Peter krvácel do mozku. Ze silnice je nemohl nikdo vidět.

Lexi ale zůstala při vědomí. Rozepnula si bezpečnostní pás a otevřela dveře. Pak bosá dokázala vyšplhat nahoru k silnici. Později přivolaní záchranáři a hasiči přitom k sestupu potřebovali lana.

Štěstí měla malá dívka i v tom, že v prvním autě, které kolem projíždělo a zastavilo, byl výsadkář se zdravotnickým výcvikem. Ten poznal, že má matka poškozenou páteř a že se s ní do příjezdu lékařů nesmí hýbat.

Kdyby se zranění nedočkali včas pomoci, hrozila matce a bratrovi smrt nebo doživotní následky. Peter je v pořádku a Angela má šanci, že se po rehabilitacích bude moci vrátit k práci učitelky plavání.

Už ve čtyřech letech prý Lexi rodiče učili, že kdyby se jim něco stalo, má přivolat sousedy. „Možná se to zdá bláznivé u čtyřletého dítěte, ale díky tomu nám zachránila život,“ řekla její matka novinářům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám