Hlavní obsah

Policisté zastřelili v Bostonu mladíka. Úřady zveřejnily záběry, jak padá k zemi

Novinky, kre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston

Kontroverzní video ukazuje zásah bostonských policistů proti šestadvacetiletému Usaamahovi Rahimovi, který byl podezřelý z plánování vraždy policisty. Šest mužů zákona v civilu mladíka kontrolovalo a následně po něm začali střílet ráno 2. června, když šel do práce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté v Bostonu zastřelili na ulici podezřelého, prý je ohrožoval je nožemVideo: Reuters

 
Článek

Rozmazané video z nedaleké fastfoodové restaurace ukazuje šestadvacetiletého Usaamaha Rahima, jak prochází parkovištěm k zastávce autobusu v Roslindale v Bostonu. Policisté v civilu se k němu přiblížili a chtěli se ho ptát na jeho spojitost s plány na zabíjení policistů. Mladík prý sympatizoval s Islámským státem.

Rahim zamířil směrem k nim, oni couvli a vytáhli zbraně. Na záznamu je pak vidět, jak muž padá na zem.

Z videa není úplně jasné, co přesně vedlo policisty k tomu, že vytáhli zbraně, ani který z nich Rahima zastřelil. Úřady uvedly, že dva policisté – agent FBI a člen policejního sboru – vypálili celkem tři rány.

Rodina nesouhlasí

Policejní komisař William Evans řekl, že „video mluví samo za sebe”. Rahim, který má tmavou pleť a je muslim, byl podle něj zastřelen poté, co odmítl zahodit vojenský nůž. Na záznamu je vidět, že policisté před zahájením střelby couvali.

„Ten chlap měl zlý úmysl, ten den jsme zabránili vážné tragédii,” citovala komisaře stanice CBS News.

Rahimova rodina si myslí, že video dokazuje, že Rahim nebyl tím, kdo celý incident začal, a že není ze záznamu zřejmé, že by měl v ruce nůž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám