Hlavní obsah

Kim Čong-un zpražil zaměstnance želví farmy, ti se bojí o život

– Pchjongjang
Novinky, kre

Severokorejský vůdce zuřivě křičel na zaměstnance želví farmy Tätongkang, která je na okraji hlavního města Pchjongjangu. Po dokončení inspekce nechal tamní pracovníky v obavách o jejich životy. Prý nenesou hluboko ve svých myslích hrdinné vůdcovské činy jeho otce Kim Čong-ila, který nechal farmu zřídit.

Foto: KCNA, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un kritizuje zaměstnance želví farmy Tätongkang.

Článek

Státní noviny Rodong Sinmun přinesly na titulní straně reportáž s fotkami zachycujícími despotického vůdce, který rozzuřeně kárá zaměstnance farmy, uvedl server listu The Mirror.

Snímky zachycují Kima mezi chovnými nádržemi se želvami bahenními a místními funkcionáři s varovně zvednutým prstem. Jako obvykle při podobných inspekčních návštěvách si všichni kolem severokorejského diktátora poctivě dělají poznámky do svých zápisníků.

Foto: KCNA, Reuters

Zaměstnanci želví farmy sklidili od svého vůdce silnou kritiku.

„Ostře kritizoval nedostatky místních úředníků, které bral jako projev nekompetentnosti,“ uvedla oficiální severokorejská tisková agentura KCNA.

„Kritizoval zastaralý způsob myšlení a nezodpovědný pracovní styl,“ pokračovala agentura.

Kim byl velice rozzuřený, protože farma byla zřízena jeho otcem, aby „poskytovala lidem chutné a výživné želvy bahenní, které jsou známé jako vzácný posilující lék dávných dob“. V Severní Koreji se jedná o velkou a drahou lahůdku, podávanou především ve formě polévek.

Foto: KCNA, Reuters

Kim Čong-un kontroluje chovné nádrže se želvami bahenními.

Zaměstnancům vytkl, že zapomínají na odkaz jeho zesnulého otce. „Zaměstnanci, kteří nenesou hluboko ve svých myslích Kim Čong-ilovo vůdcovství, mohou jen stěží plnit své role mistrů ve výrobě,“ citovaly noviny rozzuřeného Kima.

Pokud by všichni úředníci byli tak nekompetentní jako ti na želví farmě Tätongkang, tak by Severní Korea nikdy nedosáhla vizionářského cíle jeho otce, uvedla agentura KCNA.

Foto: KCNA, Reuters

Důkladná inspekce Kim Čong-una na želví farmě

Podobné selhání zaměstnanců nějakého podniku, do kterého Kim dorazí na inspekci, je v KLDR poměrně vzácné a pracovníci farmy patrně ponesou následky.

Navíc se blíží 70. výročí založení Korejské dělnické strany, takže se spekuluje o tom, že si vůdce přál, aby byly lahodné želví pochoutky podávány během oslav.

Reklama

Výběr článků

Načítám