Hlavní obsah

Každá desátá dívka byla sexuálně zneužita

Asi sto dvacet miliónů dívek na celém světě, což je přibližně každá desátá, bylo do svého dvacátého roku sexuálně napadeno. Uvedl to ve své zprávě o násilí páchaném na dětech dětský fond OSN UNICEF.

Foto: Profimedia.cz

Sto dvacet miliónů dívek na světě prožilo napadení se sexuálním podtextem. Ilustrační foto

Článek

Sexuální násilí na mladých dívkách nezná hranic, odehrává se ve všech etnikách bez ohledu na vyznání a věk, řekl ředitel UNICEF Anthony Lake.

„Dochází k němu na místech, kde by děti měly být v bezpečí, u nich doma i ve školách,“ prohlásil Lake a dodal: „Stále více se děje přes internet a je pácháno rodinnými příslušníky i učiteli, sousedy i cizinci i jinými dětmi.“

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zpráva se ale zabývá násilím na dětech šířeji. Zmiňuje, že jen v roce 2012 bylo na světě zabito 95 000 dětí a teenagerů, většinou v latinskoamerické a Karibské oblasti, kde je velmi aktivní narkomafie a gangy převaděčů, pašující do USA i nezletilé. Uvádí, že šest z deseti dětí mezi druhým a čtrnáctým rokem je pravidelně tělesně trestáno těmi, kdož o ně pečují.

Přestože se v posledních letech ukázalo, jaké dopady má násilí na děti, stále zůstává většinou nezdokumentováno. Zpráva varuje, že v některých zemích je násilí na dětech společností akceptováno nebo se o něm mlčí a jeho oběti se bojí o zneužívání mluvit.

Reklama

Výběr článků

Načítám